Najbolji recept za novogodišnje keksiće i najukusnije praznične poslastice

Sadržaj članka

najbolji recept za ukrasene novogodisnje keksice

Sezona magičnih praznika samo što nije tu! Ako se, kao i mi, radujete predstojećim praznicima, i ako je i Vas obuzela praznična euforija, onda ste već uveliko počeli sa planiranjem poslastica i dekoracija za ove vesele dane.

Iz tog razloga, spremili smo jednostavan recept za medene novogodišnje kolačiće koje će Vaši ukućani i gosti sa slašću pojesti! Ovaj recept je veoma jednostavan za spremanje, i novogodišnji keksići će za tili čas biti spremni da oduševe svakoga ko ih bude video ili okusio.

recept za kreativne praznicne kolacice i kako ih ukrasiti

Recept za novogodišnje keksiće

Recept za medene novogodišnje keksiće je veoma sličan našem receptu za sočne medenjake, koji možete prilagoditi u zavisnosti od toga koliki Vam broj kolača treba.

Od ove količine sastojaka ćete moći da napravite oko 30 slatkih kolačića, koje ćete posle ukrašavati kako god poželite:

Način pripreme

Nakon što ste spremili sve sastojke koji su potrebni da napravite ove slatke novogodišnje keksiće, možete krenuti sa procesom pravljenja ovih medenih poslastica. Keksići će biti spremni u par lakih koraka:

ukusni novogodisnji keksici pravljenje smese za medenjake

Ukrašavanje prazničnih keksića

Nakon što su ovi slasni keksići ispečeni, vreme je da ih oblikujete i ukrasite po Vašoj želji. Za to će Vam biti potrebne modle, koje ćete koristiti da isečete gingerbread kolačiće u oblike koje ćete kasnije ukrašavati.

Ako Vam nedostaje inspiracije za ukrašavanje, možete naći inspiraciju gledajući naše ukrašene novogodišnje i božićne medenjake – ovde ćete definitivno naći dovoljno ideja koje možete pretočiti u prelepo ukrašene keksiće!

oblikovanje novogodisnjih keksici sa modlama za medenjake

Isecite smesu za medene keksiće modlama koje ste izabrali tako što ćete ih utisnuti u smesu i lagano odvojiti. Nakon toga, vreme je da budete kreativni! Uobličene kolačiće možete ukrasiti raznim novogodišnjim motivima. Vreme je da oslobodite umetnika u Vama i da Vašoj kreativnosti pustite na volju.

ispeceni novogodisnji keksici medenjaci zvezde i pahulje neukraseni
ispeceni novogodisnji keksici spremni za ukrasavanje

Koje god motive ili boje da volite, možete ih koristiti da na kreativan način ukrasite Vaše slasne praznične kolačiće. Kada budu gotovi, sigurni smo da ćete biti oduševljeni izgledom kolačića, a i ukusom! 

ukrasavanje novogodisnjih keksica rojal masom

Nadamo se da ćete biti zadovoljni kada Vaši novogodišnji keksići budu u potpunosti ukrašeni. Čak i ako ne budete zadovoljni kako ste ih ukrasili, uvek ih možete slasno pojesti, i probati opet – sigurni smo da će Vas njihov ukus oduševiti!

recept za novogodisnje keksice kreativno ukrasene i neodoljivo ukusne

Kada su Vaši slatki medenjaci ukrašeni, ostaje Vam samo da uđete u novu godinu srećni i puni optimizma! Takođe možete i da pogledate kreativne ideje kako da okrenete novi list u novoj godini, i da nađete dodatnu motivaciju za pozitivne promene. 

Naručite Ukrašene Medenjake online

Lako naručite naše kreativno dekorisane medenjake koji mogu biti inspiracija za vaše buduće poduhvate. Naši zanimljivi medenjaci bude inspiraciju i kreativnost u Vama!

medenjaci na poklon blog o medenjacima
Корпа